- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 15
- STOB recept
- Porce: 15.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kakao Holandské (v suchém stavu) | 5 |
Ricotta | 100 |
Čokoláda hořká 70 % průměr | 50 |
Dochucovadla:
1 menší kulička váží cca 10 g a má cca 115 kJ.
Energetická hodnota celkem: 1750 kJ
Bílkoviny (g): 13,
Tuky (g): 31,
Sacharidy (g): 21,
SAFA (g): 19,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 117 kJ
Bílkoviny (g): 0.9, Tuky (g): 2.1, Sacharidy (g): 1.4, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 1.1, Vláknina (g): 0.6, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Čokoládu rozpustíme na vodní lázni, necháme mírně zchladnout a postupně vmícháme do ricotty. Důkladně rozmícháme a dáme do lednice ztuhnout. Z hmoty tvarujeme kuličky, doprostřed můžeme dle chuti zabalit oříšek. Hotové kuličky obalíme v kakau a skladujeme v lednici.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.